Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

OM MATERIALISM

“ We are too materialistic in the everyday sense of the word, and we are not at all materialistic enough in the true sense of the word. We need to be true materialists, like really care about the materiality of goods. ”

Juliet Schor

För de flesta finns en negativ betoning i materialism och en uppfattning om att det definieras som ”den som bara bryr sig om materiella saker”. Men att vara materialist, på riktigt, är att bry sig om sina saker – på riktigt. Vi lever i en tid med total masskonsumtion men samtidigt ett oändligt rensande av prylar för att uppnå drömmen om en minimalistisk livsstil fylld med meningsfulla stunder. Vi behöver börja värdesätta det vi äger och det vi väljer att köpa. Ett klädesplagg kan bära på fina minnen från när det köptes eller tillfällen det använts. Genom att låta våra materiella saker ha ett värde i sig själv kommer vi börja ta hand om dem bättre och därigenom naturligt bygga en mer hållbar klädindustri då överkonsumtion är den främsta utmaningen vi står inför idag.

Bakom MATERIALISM står Michelle Vernier, modevetare och produktdesigner som är verksam i Stockholm.

Jag har alltid älskat att sy, som 13 åring sydde jag min första brudklänning och som 15 åring fick jag en Brother symaskin som senare fick följa med på Modedesign studier i Paris. Hela min uppväxt har jag varit engagerad i välgörenhet och för mig var det självklart att kombinera de två saker jag brinner för – mode och mänskliga rättigheter.

Idag föreläser och arbetar med hållbart produktutveckling. Som verksam inom den svenska modeindustrin så älskar jag att nödra ner mig i allt som har med innovativt mode att göra. Här delar jag med mig av tankar, tips och funderingar på hur vi kan sluta med klimatångest och börja hållbarhetspeppa!

Välkommen!

För samarbetsförfrågningar och kontakt:
michelle@vernier.se

Instagram:
@materialism.se