Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Aktivera din garderob

Känns det svårt att veta hur du ska göra din garderob mer hållbar?
Det bästa är egentligen att inte handla nya kläder i ekologisk ull eller GOTS-markerad bomull från klädmärken med coola loggor och gott rykte.

Det enklaste är att börja med det du har – här och nu.

Öppna garderoben och plocka ut varje plagg. Vänd det ut och in och vik ihop det med etiketterna på utsidan. Plocka av alla dina plagg från galgarna och häng upp dem igen med med utsidan in.

Sätt en påminnelse i kalendern och låt det gå 3 månader.

Återvänd till din garderob. De plagg som fortfarande är ut-och-in, tillför de verkligen något värde för dig? Kanske gör de mer nytta för någon annan? Och kan de säljas så kan de bidra till något annat i ditt liv?

Kanske vissa oanvända plagg känns är mer årstidsbundna eller som du är fästa vid – låt dem vara kvar och kolla igen om 3 månader (eller 6!) om du rört dem. Om inte så kanske du är redo att släppa taget av dem denna gång?

Varför ska du göra detta?
Det är enkelt – det mest hållbara du kan för din garderob är att aktivera den! Att använda de vi har är bra mycket mer hållbart en att investera i nya hållbara plagg. Så njut av dina favoritbyxor och tvätta dina ulltröjor försiktigt så de inte krymper!

Bild: Amanda Vick

Var den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *