Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Virus eller svält

På Instagram ruller det förbi inlägg om hur dessa tider kommer förändra hela klädindustrin. Corona-utbrottet har skapat ett vakuum av konsumtion. Detta är en chans för oss att ställa om och tänka nytt.

Ja, vi överkonsumerar långt över vad vår jord klarar av och köper mycket mer än vad vi egentligen behöver. Men med det sagt är det viktigt att uppmärksamma alla konsekvenser som en avstannad konsumtion innebär. Den snabba förändring i klädindustrin drabbar många hårt.

I Bangladesh har tusentals anställda inom textilindustrin börjat protestera. Många är nu uppe i två månader utan utbetald lön. Klädindustrin står för över 80% av landets export och är inte sällan den enda inkomsten för hela familjer. Dessutom är det en av få industrier då det är accepterat för kvinnor, även ogifta att arbeta. De flesta anställa är kvinnor.

Nu när många återförsäljare har ställt in sina ordrar till följd av Corona så slår det otroligt hårt på hela samhället. Rädslan för viruset är stor men rädslan för svält är lika stor. Vårt klädindustri behöver förändrar men det snabba skiftet leder till att de mest utsatta blir drabbade hårdast.

Var den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *