Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Om inte för dig, så för vem?

Har det kanske blivit extra många timmar hemma de senaste veckorna? Mest med mjukisbyxor, leggings och bylsiga tröjor? Ligger resten av din garderob näst intill orörd när du inte behöver klä dig för att möta kollegor, klasskompisar eller vänner?

För vem klär du dig? Hur kommer det sig att så många plagg blir vilande när du bara ska vara hemma? Självklart finns kläder som passar för olika tillfällen, årstider och humör. Men borde inte din favorittröja var den som du inte kan låta bli att dra på dig även hemma? Borde inte det dina favoritbyxor vara så bekväma att du vill ha dem – även om du bara ska hänga i soffan?

Med mycket tid hemma och lite extra tid över så passa på att se över vilka kläder du äger. Har du några plagg som automatiskt går bort när du är hemma. Kanske de fyller ett syfte och har ett stort värde i andra sammanhang? Om inte, så är det kanske dags för dem att få vandra vidare… Kan det vara vissa plagg som du knappt kom ihåg att du har? Varför används de inte?

I Sverige, använder vi i snitt 20% av alla våra kläder, 80% av tiden. Det betyder att 80% av vår garderob används mycket sällan eller inte alls. Det är dessa 80% som är värda att reflektera över. Ta en stund och kolla igenom dina lådor.

Ett enkelt knep för att upptäcka vilka plagg som inte används är att vika ner/hänga upp dem ut- och in. Sätt sedan en slutdatum, låt säga 6 månader fram. Ställ ett larm på telefonen!

Efter 6 månader så går du igenom dina kläder – det kan vara förvånansvärt hur många plagg som fortfarande är ut och in. Istället för att fråga dig varför du borde donera bort/sälja dem så vänd frågan. Varför ska du behålla ett plagg som tar både tar mental och fysisk plats i ditt liv utan att bidra med något?

Ett plagg som bara ligger i garderoben slits långsamt. Dessutom gör det att andra plagg inte kan förvaras lika enkelt och det blir enklare rörigt i klädförvaringen. Det tar längre tid för dig att hitta ett annat plagg du letar efter, om du måste rota bort 80% av andra kläder!

Så våga ställ dig frågan. För vem klär du dig?
Och vilken roll har de resterande kläderna i din garderob?

Var den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *