Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Tvätta smart

Det är lätt att bara tvätta slentriant. Alla färger blandade och sen in på 40 grader för att snabbt bli av med tvättberget som ständigt växer. Men faktum är att våra kläder slits mycket av att vi tvättar dem för ofta och för varmt. I långa loppet gör det stor skillnad på plaggets livslängd och det kan vara värt att lägga lite mer tid på tvätten. För att ha kvar dina favoritplagg lite längre istället för att behöva lägga tid på att leta ersättare för dem!

Försök få vanan av att tvätta bort fläckar direkt när de uppkommer och vädra plaggen ofta. En natt ute på balkongen kan göra underverk för en yllekofta, speciellt om det är minusgrader! Känns plagget ändå sunkigt så kan det absolut vara läge – men låt det inte alltid vara första alternativtet så fort din tröja råkat ligga på golvet…

Ibland behövs starka tvättmedel mot envisa fläckar och högre temperaturer för att få bort bakterier men oftast räcker det att välja de milda alternativen först. Om etiketten säger ”60 garder” så innebär det att plagget tål den värmen – inte att du måste tvätta så varmt! Att tvätta på lägre värme och med ett miljövänligt tvättmedel innebär ett mindre slitage och dessutom sparad energiåtgång.

Var den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *