Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Innovation – Moral Fiber

Genom över konsumtion och hur modeindustrin ser ut idag så hamnar 40 miljoner ton polyester på sopberg, varje år! Det är alltså tyger/kläder som anses så utslitna att de inte kommer användas igen eller där det helt enkelt är billigare att producerat nytt än ta hand om de plagg som redan cirkulerar runt. Faktum står tydligt, vi måste producera mycket mindre polyester.

Sedan 1950-talet när polyester upptäcktes för kläder så har materialet tagit vår klädindustrin med storm och, efter bomull, det material vi använder mest. Problemet är att det innehåller plast och ett polyestertyg kan därför aldrig brytas ner naturlig. Fibrerna från de kläder som hamnar på soptippen kommer finnas kvar där tills vi bestämmer oss för att ta tag i problemet!

Med andra ord, att tillverka mindre polyester är viktigt för jordens överlevnad men vi måste också skapa lösningar för hur vi ska ta hand om allt material vi redan har. Här kommer det nya företaget Moral Fiber in! De har utvecklat hur man kan använda gamla polystertyger för att spinna ny polyestertråd, utan att förlora kvalitén på vägen! Hurra!

Om du frågar mig så förtjänar de en framtida front row seat på fashion week! Genom innovationer som dessa som möjliggör det att mode och klädindustrin har en chans att ta sitt ansvar och resa sig rakryggade ur den materialkris som vi står inför idag!

Var den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *