Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Var femte plagg

Viste du att var 5e plagg som beställs online returneras?
Lättillgängligheten med gratis beställningar och returer har lett till att konsumenter beställer mer än vad de avser att behålla. Dels handlar det om kläder som inte passade som man trott, kvalitén kanske var en besvikelse eller så stämde färgerna på den digitala bilden inte alls överens med verkligheten. Dessa anledningar är ganska naturliga och svår att få bort helt. Däremot finns det en växande kvot av returer som handlar om att kunden beställt flera olika storlekar av samma plagg, beställt flera varianter av klänningar för att sedan ha en bekväm provning hemma och slippa butikens stressiga provrum med deprimerande belysning. Sedan har vi den lilla men ändå viktiga grupp människor som beställer plagg, använder dem vid ett tillfälle för att sedan vädra dem innan de skickas tillbaka i returen (inte sällan efter att en rad perfekta Instagram bilder har tagits).

Oavsett skäl till returen så är faktum tydligt, returerna är ett växande problem och transport är huvudsakliga anledning till den stora, negativa inverkan klädindustrin har på vårt klimat. En retur innebär inte bara att ett plagg skickas tillbaka till leverantören utan inte sällan även skickas paketet utomlands igen för plagget ska steamas, få nya etiketter och packas om. Detta förutsatt att plagget inte direkt skrotas för faktum är att det är ibland billigare att se plagget som ett bortfall än att preparera det för en ny kund.

Att handla kläder online är en fantastisk möjlighet för alla att handla plagg även om du inte har en butik i din närhet men om du vill hjälpa hållbart mode på traven – reflektera över om du kan prova plagget i butik eller åtminstone titta på hemsidans direktiv för mått och storlekar innan du nästan gång slentriant klickar hem en härlig sommarklänning. 

Var den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *