Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Nya trender – nya kläder?

Hösten börjar närma sig och butikerna fylls av lockande outfits och härliga färgkombinationer. För en modeälskare börjar shoppingsuget smyga sig på och plötsligt känns de fina plaggen i min garderob gamla och tråkiga. Självklart är det värt att fundera på ett varför ett plagg skulle vara mindre värt bara för att det är gammalt eller välanvänd. Men här vill jag lägga fokus på en annan stor myt – att hållbart mode automatiskt innebär en statisk garderob som aldrig förnyas.Det hållbart mode handlar om att skapa en garderob som passar dig. Med plagg som du trivs i och som används aktivt. Hållbart mode är inte att sluta förnya din garderob utan att göra det på annat sätt än att köpa nya plagg till lågt pris som enbart håller ett par tvättar och sedan landar i en hög längst in i en låda. Alternativa sätt att förnya dina outfits är många; klädbyten, second hand, långtidslån eller sy om plagg om du är händigt lagd. Något som erbjuds av allt fler butiker är att hyra kläder! Hur brilliant är inte det? Du får en chans att prova på nya kläder men behöver inte brottas med någon klimatångest. Dessutom uppmuntrar det till Sharing Economy – att dela på våra tillgångar!

Här kan du hyra kläder och accessoarer:

Var den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *