Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

En röd tråd

Det svåra med att arbeta med hållbart mode är att det finns så många steg att tänka på och så många delar som just kan bli mer hållbart. Att säga att man som företag är genomgående är hållbara är nästan omöjligt idag även om det finns många företag som är på god väg! 

Ett nytt företag som hjälper klädmärken på traven är Resortecs – de gör sytråd som löses upp vid hög värme. Kanske inte låter så märkvärdigt men faktum är att det kan vara en riktigt game changer! När kläder ska återvinnas så är det en otroligt stor utmaning med alla knappar, dragkedjor och trådar i olika material som gör det omöjligt att bara bryta ner tyget till fibrer för att bli till nytt tyg. Det finns inga maskiner som är avancerade nog att i detalj ta bort sytråden från ett ihopsytt plagg. Sytrådar är oftast i polyester och kan inte brytas ner tillsammans med exempelvis ett par jeans i denim.

Har du någonsin behövt sprätta upp något under syslöjden? Då vet du hur tidskrävande det är och det finns varken tid eller pengar för företag att ta hand om varje plagg som ska återvinnas för hand. Därför är en sytråd som helt enkelt upplöser sig själv helt brilliant. Dragkedjor faller av och sytråden riskerar inte att följa med!

Var den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *