Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

600 kr för en t-shirt?

Känns det orimligt att lägga till 600 kr på en vit t-shirt eller 5000 kr på en helsvart stickad tröja? Är det mer rimligt att lägga 900 kr på en riktigt fin klänning som du kan ha på din bästa väns bröllop? Låt mig introducera det briljanta shoppingtipset: Cost per use!

Cost per use är just att du räknar ut vad snittpriset blir per gång du använder plagget. Alltså priset på varan antalet gånger du använder det = pris per användning. Till exempel en vit t-shirt passar året om och används 1 gång i veckan. Låt oss säga att den är av god kvalité och du har den två år (104 veckor). 
Då blir kalkylen: 
600/104= 5.7​0
Så plagget ”kostar” 5.70 kr per användning.

Däremot klänningen för bröllopet använder du under bröllopet och låt oss säga 3 gånger till på andra fester. Sedan blir den mest hängandes. Kanske känns den inaktuell nästa säsong eller så vill du inte bära samma klänning när nästa ur samma kompisgäng gifter sig – tänk om någon jämför bilderna?!
Då blir kalkylen:
900/4= 225 
Så då har du betalat 225 kr per användning.

Vad känns mest rimligt?
När du ska investera i plagg till din garderob så rekommenderar jag starkt att använda sig av den här metoden. På så sätt lockas du inte lika lätt bort bland reor eller coola trender utan ökar istället chansen att du kommer hem med ett plagg som blir väl älskat.

Var den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *