Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Håll vita kläder vita

Vita kläder förlorar nästan oundvikligt sin glas efter ett par tvättar och dessutom är fläckar mer synliga. Få plagg är så klassiska som det vita, krispiga skjortan men vad gör den för nytta om den bara ligger nervikt, skrynklig i din byrå?

Ett riktigt bra knep är att helt enkelt ge de vita kläderna lite kärlek! Börja med att köra dem på en mild tvätt, förslagsvis 30 grader eller handtvätt (beroende på material såklart). Lägg på fläckbortagningsmedel om du har specifika fläckar som du vill få bukt på.

Fyll en balja/handfatet med hett vatten och pressa ner citronsaft, släng även ner citronhalvorna. Räkna med cirka 1 citron per plagg. När kläderna är klara men fortfarande blöta lägger du i dem och låter dem ligga över natten. Sen är det bara att skölja ur dem!

För att de ska kännas som nya, från butiken kläder så låt dem torka liggandes, skäm bort dem med en omgång steaming/strykning och hängandes på galgen får de en spray av linnevatten. Dina urtvättade, gråa plagg kommer kännas som de är ett nytt fynd!

Tidsåtgång: 12 h
Arbetstid: 15 min

Var den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *