Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Att klä sig för en värmebölja

Det mest rimliga just nu i sommarvärmen är att helt enkelt strunta i kläder men det är inte i alla lägen som det funkar – kan bli lite obekvämt både i mataffären och när du ska hämta kaffe på jobbet. För att få till en skön outfit så krävs material som andas. En oversize skjortklänning eller omlottklänning som låter fläktande vindar fångas är perfekt för att svalka av kroppen. Alternativt _ byxor matchade med en herrskjorta. Släng på ett, två eller tre halsband i varierande storlek och längd så är du coolaste katten! Undvik syntetiska material som polyester, akryl och nylon – de andas inte och gör dig varmare än nödvändigt.

BÄSTA MATERIALEN:

Bomull Svalt och svalkande, andas och går att väva riktigt tunt. Ett av våra vanligaste material och dessutom suger det åt sig fukt! Perfekt för varma sommardagar så svett inte stängs in mot huden.

Siden Siden svalkar när det är varmt och värmer när det är kallt! Hur coolt är inte det? Andas på samma sätt som bomull men blir inte lika fuktigt av ex. Svett. Är min personliga favorit på sommaren.

Lyocell (Tencel) Det här tyget får en guldstjärna då det inte bara håller dig sval utan också är mer miljövänligt tillverkat än både viskos och modal. Det är som en uppdaterad version av bomull, med 50% bättre absorbering, kräver mycket mindre vatten vid produktion och färger behåller sin lyster mycket bättre!

Lin Så länge du står ut med en lätt skrynklig och avslappnad look så är linnetyg det perfekta sommarmaterialet. Det andas lika bra som bomull men tyget är starkare och håller längre. Såklart vill du kunna njuta av din favoritskjorta så länge som möjligt!

Chambray En sorts bomullstyg som påminner mycket i denim till utseendet, perfekt alternativ om du trivs bäst i jeansskjorta men vill ha något svalare på dig!

Var den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *